Toen geluk nog heel gewoon was

Dirk Musschoot vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in de gezinsgeschiedenis van de voorbije honderd jaar. Toen geluk nog heel gewoon was heeft een hoog nostalgiegehalte, maar richt ook altijd de blik op de toekomst.

Locatie

Paal 3583 Tessenderlosesteenweg 18 18 OC De Buiting

Honderd jaar geleden werd in ons land de Bond der Talrijke Gezinnen (Gezinsbond) opgericht. De gezinnen in Vlaanderen zijn in die honderd jaar helemaal veranderd. Van erg kroostrijk werden ze veel minder groot en het traditionele gezin met een vader, een moeder en kinderen is al lang niet meer de norm. Het onderwijs werd gemengd en er kwam betaalde vakantie, waaruit dan weer toerisme ontstond. Vrouwen kregen een pil om niet nog eens zwanger te worden en ook omdat seks gewoon leuk mocht zijn zonder dat daar een kind van hoefde te komen. Van vaders wordt nu meer verwacht dan dat ze het geld binnenbrengen, hun krant lezen en de voeten onder de tafel schuiven en vrouwen werden mondige mama’s. De ontwikkeling van de techniek en de wetenschap heeft gezinnen in de voorbije honderd jaar enorm vooruitgeholpen en toch is een gezin runnen vandaag misschien complexer dan vroeger.

DIRK MUSSCHOOT is schrijver en journalist. Hij staat bekend om zijn origineel onderzoek naar boeiende historische thema’s, zoals het lot van de Belgen op de Titanic, de Belgische vluchtelingen in Groot-Brittannië tijdens WOI of de liefdesverhalen van Vlaamse sweethearts en hun Britse bevrijder na WOII. Zijn historische boeken bewijzen als geen ander dat hij de geschiedenis kan doen herleven.

Ticketprijs bedraagt 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden.
Inschrijven doe je via https://forms.gle/2cthfMRNpNDzmbch9

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
5.00

5 euro voor leden - 10 euro voor niet-leden
Gratis voor vrijwilligers van Gezinsbond Limburg

Inschrijven

Verplicht inschrijven via https://forms.gle/2cthfMRNpNDzmbch9

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

DIGITALE BONNENBOEK LIMBURG

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Foto 90 jaar Gezinsbond Meeuwen

Meer activiteiten

Zo Okt 24
Locatie

Oudsbergen

Za Nov 06
Locatie

Bilzen

Za Nov 06
Locatie

Kaulille